top of page

Rólam

DSC_1289_edited_edited_edited_edited.jpg

Dietetikusi végzettségemet 2018-ban szereztem meg, majd 2024-ben mesterfokozatú diplomát szereztem táplálkozástudományból. Klinikai tapasztalatomat a Szent Rókus Kórházban, majd a Szent Kristóf Szakrendelőben és az Újbudai Praxisközösségben eltöltött éveimnek köszönhetem. Ez idő alatt rendkívül sokféle egészségi állapottal, élethelyzettel és motivációval találkoztam.

 

Célom, hogy a hozzám fordulókat szakértelemmel és empátiával fogadva segítsem céljaik elérésében. Az elméleti tudás átadása mellett fontosnak tartom a gyakorlati segítséget is, ezért receptfejlesztéssel és étrendírással is foglalkozom. Számomra a konyhában töltött idő a kreativitást és a feltöltődést jelenti, saját táplálkozásomat pedig nagymértékben inspirálja és formálja a mediterrán típusú táplálkozás, amit Spanyolországban töltött éveim alatt közelről ismerhettem meg.

 

Szakterületeim az alacsony FODMAP étrend (különböző emésztőrendszeri panaszok kezelésében), valamint a szénhidrátanyagcsere zavarok étrendi kezelése (inzulin rezisztencia és az ezzel összefüggő PCOS, prediabetes, 2-es típusú cukorbetegség és terhességi cukorbetegség).

Végzettségeim

Monash_University_logo.svg.png

A táplálkozástudomány egy komplex, dinamikusan fejlődő tudományterület, így hangsúlyt fektetek arra, hogy folyamatosan továbbképezzem magam, amiben magas fokú angol és spanyol tudásom is segítségemre vannak.

2022-2024

Táplálkozásutdományi MSc
Semmelweis Egyetem

Meglévő ismereteimet többek között egészségpolitikai, élelmiszeripari, valamint termékfejlesztéssel kapcsolatos ismeretekkel egészítettem ki a képzés során.

2021

FODMAP továbbképzés
Monash University

Az ausztrál Monash Egyetem akkreditált online továbbképzése segítségével elsajátítottam az alacsony FODMAP étrend hátterét, és alkalmazhatóságának lehetőségeit.

2014-2018

Dietetika BSc
Semmelweis Egyetem

A négyéves dietetikai képzés során egészségtudományi alapismereteket szereztem többek között anatómia, élettan és biokémia tárgyakból. A képzés fókusza pedig az élelmiszerismeret, az élelmezés menedzsment, valamint a különböző egészségügyi állapotok dietetikai kezelését felölelő klinikai dietetika voltak.

Miben tudok segíteni?

Elsősorban felnőtt dietetikával, ezen belül az alábbi területekkel foglalkozom. Amennyiben a téged érdeklő témakört nem találod a felsorolásban, vedd fel velem a kapcsolatot és szükség esetén továbbirányítalak a megfelelő szakemberhez.

broccoli.png

Vegetáriánus/ vegán étrend

Húsmentes vagy teljesen növényi alapú táplálkozás kialakítása kiegyensúlyozottan, tápanyaghiányok nélkül

pregnancy-icon.webp

Várandósság étrendi támogatása

Felkészülés a várandósságra és kiegyensúlyozott táplálkozás a várandósság alatt

endocrine.png

Pajzsmirigy működési zavarok

Pajzsmirigy alulműködés vagy túlműködés, autoimmun pajzsmirigy betegségek (pl. Hashimoto)

balance.png

Súlykontroll, testösszetétel javítás

Ha csökkenteni vagy éppen növelni szeretnéd a súlyodat,  a testösszetételedet javítani

digestive-system.png

Emésztési panaszok

Bizonytalan panaszok (pl. hasmenés, székrekedés, puffadás, reflux) vagy már diagnosztizált állapotok (pl.

IBS, IBD) kapcsán

3637808.png

Ételallergia, intolerancia, cöliákia

Ételallergiák és intoleranciák kezelése, hagyományos gluténérzékenység (cöliákia) diétája

sugar-blood-level.png

Szénhidrát anyagcsere zavarok

Inzulin rezisztencia, prediabetes, PCOS, 2-es típusú diabetes, terhességi cukorbetegség

olive-oil.png

Prevenció, egészségmegőrzés

Ha szeretnél hiteles forrásból tájékozódni és személyre szabott tanácsokat kérni az egészséges táplálkozás kapcsán

Image by Emre

4

Hogy néz ki a közös munka?

1

Állapotfelmérés és első konzultáció

Az időpontfoglalás után egy visszaigazoló e-mailben elküldöm az online konzultáció linkjét és néhány további információt.

Az első konzultáció során közösen meghatározzuk dietetikai céljaid, átbeszéljük a legfontosabb tanácsokat és természetesen megválaszolom konkrét kérdéseidet is.

2

Írásos összefoglaló

A konzultációt követően küldök egy részletes írásos összefoglalót, amiben leírom a személyre szabott dietetikai tanácsokat, beleértve az esetlegesen javasolt étrend-kiegészítőket és az alapanyag választással, ételkészítéssel kapcsolatos tanácsokat is.

3

Személyre szabott étrend

Kontroll konzultáció

Amennyiben úgy érzed, szükséged van további, gyakorlati segítségre,  kérhetsz személyre szabott étrendet, amiben állapotod, ízlésed, céljaid, és egyéb tényezők figyelembe vételével állítok össze ételjavaslatokat és recepteket.

Annak érdekében, hogy igazán fenntartható és hatásos legyen a közösen kialakított irány, néhány hét vagy hónap elteltével javaslok egy kontroll konzultációt. Ennek során

megbeszéljük, hogyan haladsz az átbeszélt alapelvekkel, van-e bármilyen elakadás, átbeszéljük esetleges kérdéseidet.

bottom of page